Om Gustafssons, valparna och en beskrivning av föräldrarna!

En blogg om min vardag tillsammans med min dotter, våra hundar, vallning, kanske inte så mycket agility längre och mitt jobb som hovslagare. Välkommen!

Vill du veta mera om valparna efter Majken och Loki? Det finns en egen kategori att läsa inlägg ifrån! Har du kanske en fråga eller är intresserad av en valp är du välkommen att maila mig. Valparna beräknas komma vecka 16-17. Jag kommer uppdatera bloggen kontinuerligt med händelser som berör ämnet valpar!

ahza.gson@gmail.com

lokimajk

Här kommer en kort beskrivning om föräldrarna:

Loki REGV1205/2007

loki1

loki2

Loki fick silver i fårvallning 2010 och har varit med i svenska landslaget. En jättefin vallhund med massor av goda resultat! Och hade inte Katia fastnat så i vallningen hade han varit riktigt vass inom brukset där han startade sin karriär. Loki är mentalbeskriven, resultatet finns att läsa på SKK hunddata. Han har A-höfter, fria armbågar och är testad CEA normal.

Här är Katias beskrivning av honom:

Loki är en hund som väldigt gärna vill vara till lags i alla sammanhang. Han har en hög intensitet när det gäller träning och arbete, men lägger aldrig till stress. Han är alltid lika redo för träning oavsett vad som erbjuds. 
 
Han är behagligt förarmjuk och jag behöver väldigt sällan höja rösten till honom. I vallningen har intensiteten ökat med kunskapen, vilket har  gjort att det har varit väldigt behagligt att träna honom. Han har alltid haft en lugnande inverkan på djuren, då dom har litat på honom. Dom har heller aldrig ifrågasatt honom.

Han är en drivande hund med intränade flanker.
 
Loki har dessutom ett enormt stort föremålsintresse. Inte heller här tar stressen vid, vilket gör att han inte har behov av att behålla eller tugga på föremålen. 
 
Han är helt skottfast och mycket stabil i alla sammanhang. Loki är en naturlig flockledare, mer en som vill hålla ordning på flocken, än att bråka. Har inga som helst problem vid möten av hundar eller andra djur.

Somollis Bess REGV1343/2010 (Majken)

IMG_5402a

Min beskrivning om Majken:

I vallningen var Majken i princip född tänd, och var inte speciellt svår att starta upp. Hon har varit okomplicerad med mycket naturligt, men väldigt intensiv! Hon har en något envis ådra, och har ibland svårt att släppa sin djurkänsla i vad hon tycker är ”rätt”. Dock inte omöjligt att komma åt, men det har vi behövt träna för hon ska förstå att det är okej. Nu funkar det fint!

majkenanna

Hon har jättebra flanker, inget man har behövt trycka eller träna. Hon går bra rakt fram med djur, fast är mer en flankande hund. Tar bäst ansvar på avstånd, framför allt nu i vuxen ålder. Kvick i benen. Hon har fin stil! Majken har några förstapris i IK1 varav en vinst! För det mesta får hon fina poäng i hämten. Vi är på gång att starta IK2 men hann inte riktigt bli redo förra säsongen.

majkenlb1

Hon slutar i princip aldrig att arbeta, även fast hon är trött vilket man får hålla uppsikt över, framför allt i varmt väder.

Majken har lite agilitysläkt att brås på, hennes mamma Radna är kullsyster med Åsa Gunnarssons Cadi som tävlat för landslaget. Majken själv är kullsyster med Tobias Sjöbergs Ross som har gjort väldigt bra ifrån sig på agilitybanorna.

Jag har förberett och tränat agility med henne sedan hon var liten, och hon är kvick, orädd och lättlärd. Det var meningen att hon skulle bli min nästa agilityhund, men nu blev jag helt fast i vallningen istället.

DSC_0170

Socialt är hon en fantastisk familjemedlem, och en vänlig själ. Hänger gärna med barnen. Skulle helst sova med mig på kudden om hon fick! Älskar att vara med överallt, bangar inte för nåt. Väldigt följsam! Inga rädslor. Fungerar helt problemfritt med andra hundar.  Majken har A-höfter och är CEA normal genom föräldrarna.

dsc_0217
Som unghund med dottern. De har fortfarande väldigt kul ihop!

IMG_0989
Hon älskar valpar…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: