Valparna 6 månader!

Tiden rusar! Nästan lite läskigt. Mycket händer med ungdomarna och mycket mer kommer att hända! Vi har haft en lite spontan valpträff hos Eva där valparna fick träffa får, och ännu en fårträff är inplanerad nu i höst. Jag har förmånen att få följa alla valpar genom mina glada och engagerade valpköpare som gärna lägger ut det som händer i valparnas liv i vår Facebookgrupp. Jätteroligt och mycket uppskattat! Samma glada och engagerade valpköpare har skickat mig lite bilder och en beskrivning till halvårsdagen:

Leet

Nina skriver:

Leet är en sprudlande glad liten tjej som är precis så som vi drömde om när vi tänkte oss en valp från Åhza och fina mamma Majken. Hon älskar människor, hundar, katter ja allt egentligen och tycker att världens alla problem borde lösas med pussar eller kramar.

Träningsmässigt har vi börjat med att spåra hårda spår vilket hon är grymt duktig på. Lydnadsbiten har vi tagit det lite lugnt med, men några bitar börjar sakta men säkert trilla på plats nu. Hon har även fått ta några varv i fårhagen och hon har visat fin attityd där. Till vardags går hon lös mest hela tiden och sköter sig bra förutom när vi passerar delikatesser i form av ekollon, kattbajs, äpplen osv. men som tur är så spottar hon ut allt på kommando. Vi är så glada över att vi får dela vårt liv tillsammans med denna underbara lilla tjej!

leet leet2

Ellie

Erika skriver:

Hon är en social och mysig hund som gillar att vara i famnen och gosa. Hon är också kampglad och rolig att träna med. En intensiv liten dam som reagerar mycket på synintryck och då kan det vara svårt att nå fram. Hon har också ett aningen egensinnigt/envist drag som just nu tar sig uttryck  i att hon gärna vill bestämma själv om hon ska komma och när. Diskussioner pågår om detta! 🙂
Träningen just nu handlar mycket om vardag och grunder. Ellie har på kort tid tagit en stor plats i våra hjärtan ❤️.

ellie6mån1 ellie6mån2

Knuff

Jag själv skriver: 🙂

Knuff gillar livet! Hon är glad och social, besitter en stor dos av integritet, samtidigt som hon gillar att ligga skavfötters och mysa.  Är lite sig själv närmast! Hon är inte lika följsam som sin mamma, men är väldigt lätt att motivera om hon bara får något hon tycker om i utbyte. Gillar att vara centrum av universum, och är då en riktig pajas! Har hon tråkigt så hittar hon något att jonglera med, alternativt skojar hon  upp sin mamma som inte är sen på lite lek. Hon är en väldigt underhållande valp, men just nu en riktig ”Destroyah” som kan få ett kollegieblock att återgå till cellulosastadiet på en kafferast. Duktig och följsam ute, och hon går nästan aldrig i koppel vilket tyvärr märks när vi väl måste göra det! 🙂
Hon och Leoni är som två ärtor i en paj, de hänger jämt. Jag kan duga när det vankas mat…

IMG_4239 IMG_4254

Primm

Annelie skriver:

Primm är väldigt glad och energirik tjej med stor skopa humor. Hon älskar att få leka med en och är då väldigt rolig att träna med. Hon gillar även att använda sin näsa, men vi har inte tränat något spår ännu, men det ska vi allt testa med den näsan! Hon har därimot fått testa springa genom tunnlar och mellan hinderstöd på agilitybanan vilket hon tycker är superkul! Kommer bli en kanonkul träning och tävlingshund. Hon är även väldigt mysig i vardagen och ger mig (matte) pussar och riktiga kramar. ❤

primm6man1 Primm 6mån2

Stella

Anne skriver:

Stella väger 15,6 kg och är full av energi. Stella har träffat korna och börjat ”jobba” med dom med mina föräldrar. Nu går hon varje dag till ladugården och får smaka lite mjölk och alla godisar. Vår gamla bc Viivi är Stellas idol, så det har varit lätt för Stella att följa henne. Vi har börjat träna lydnad, men bara lite ännu. Den bästa leken för Stella är att dra leksak med människa och då morrar och skäller hon. Och Stella skäller också när hon är upphetsad av någonting. Vi ska träffa får till hösten och jag väntar på vilken slags reaktion Stella ska ge. När vi vallade en kalv (som min man hade i lina) var det spännande och hon använde mycket ljud.

Dipper

Katarina skriver:

Dipper är en vild, vänlig och väldigt glad valp. Människor, hundar, saker – allt hälsar han lika översvallande på! Han är en jätterolig liten hund att träna med, lätt att engagera och belöna, och lär sig saker på nolltid – samtidigt som han är alldeles lugn och tyst när han får vänta och titta på när andra tränar. Vi går på valpkurs där vi tränar grunder för tävlingslydnaden och i skogen har vi börjat med små spår och uppletandeövningar, och där börjar polletten verkligen trilla ner vad han håller på med. Han är lyhörd och lyssnar oftast noga vad man säger – utom ute när han känner lukten av vilt. Eller vatten… Har aldrig träffat en hund som är så fullständigt tokig i att bada, då är han helt i sin egna värld! Inomhus är han en riktigt liten kelgris som älskar att vara nära och gosa!

dipper6man1

dipper6mån2

Peku

(Henki)

Tina skriver:

Här några ord från Henki alias Peku till sist… Peku har vuxit mycket och han är en aktiv hund. Ibland han är ganska envis och gör vad han vill… Ibland är han som en ängel och gör allt som vi vill. Han har blivit modigare med korna men han tycker inte om då de kommer emot. Han tycker mera om kalvar. Han tycker mycket om vatten och hans boll… Vi har fått fin hund!!

peku2

Peku1

peku3

Steve

Anna skriver:

Steve är underbar guldkille som med sitt snälla, coola jag klivit rätt in i hjärtat på hela familjen. Han är rolig, söt och väldigt balanserad. Inget sitter fast hos honom och han är väldigt easygoing. Helt klart den lättaste hund jag någonsin haft – men utan att på något sätt vara tråkig! Nu inväntar vi könsmognaden och lite spökåldrar och grejer, men jag är övertygad om att vi kommer att fixa det galant. Tack Åhza för denna fina kille, jag är så glad att han bor hos oss!

stevetittarrakftam stevevidpoolen

Raio

My skriver:

Tiden bara flyger iväg när man har roligt! Raio älskar andra människor och tycker att det är väldigt spännande att hälsa på andra hundar. Vi har gått en grundkurs online för Fanny Gott och går dessutom agility grundkurs online nu. Han tycker att det är väldigt kul att träna! Favorit tricket är att studsa som en studsboll och enligt honom ska jag helst belöna detta trix istället för att bara skratta. Han värmer mitt hjärta varje dag, min Raio som är så busig och nyfiken men samtidigt cool och försiktig.

raio1 raio2

Fantastiskt roligt att få följa alla, för trots avstånd och olika språk känns allting lätt och enkelt! Tack allihop! heart

Familjen Gustafsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: