…och så lite Majken!

Igår hade vi en timme bebisträning, det är en alldeles perfekt lång stund för småttingar. Om man räknar av fram och bortplock blir det runt en 40 minuter över för träning. Vi brukar bygga en rakbana och en rundbana och dra fram ett slalom, det är allt.

Majken är än så länge endast på raksträckorna, jag vill ha upp sug, linje och självförtroende innan vi börjar svänga alltför mycket.  Sen provar vi ju  enstaka hinder,  så hittills har vi gjort hopp, däck och både böjda och raka tunnlar. Många pauser, och självklart låga höjder!

Eftersom jag verkligen vill fokusera på träningen den korta tiden vi har, blir det inte så mycket filmat. Men både jag, Dolph och Majken har haft jättebra träningssällskap av Pernilla och Juno de här två träningstillfällena, så hon var snäll och filmade en raksträcka åt oss idag!


Det börjar också kännas dags att låta henne träffa får under mer kontrollerade former. Jag besitter inte alls kunskaperna att släppa en alldeles färsk hund på får, och tänkte be om lite hjälp nånstans ifrån.  Tyvärr är det inte många som har möjligheter till vallning just nu med tanke på underlaget,  men en liten stund i nån fålla kanske går att få till?  Ska kolla runt lite.  Mina får tänkte vi släppa ut nån gång i mars innan lammningarna, det skulle vara roligt att kunna hantera henne någotsånär själv till dess!

Fåren blev förresten av med ullen här i veckan, det var en härlig gubbe från Ekebyholm i Rimbo som gjorde jobbet! Jag hade avsatt hela dagen, det var ju bondens får som skulle klippas också. Men han blev klar på en eftermiddag, så snabbt gick det och fint vart det!

För Mary har träningen legat nere ett tag, hon har haft nåt muskeltjall på ett framben. Hon är helt vettlös när vi kommer ner på vägen,  och när hon smattrat iväg i full fart har hon blivit halt efteråt. Hältan har värmt ur ganska snabbt, men det har varit koppelvila för henne, vilket inte har passat Ers Majonnäs speciellt bra! Men nu har hon faktiskt varit lös i skogen och ser fin ut efteråt, men det kommer bli koppel när vi ska gå på vägen i fortsättningen. Men dags för lite träning för henne också snart! Först ut är en helgkurs för Camilla Brundin i februari, en handlingskurs Deluxe för Anna, och en förmiddag för Veronica Bache i mars!

Vi ses!

Familjen Gustafsson

Annonser

2 thoughts on “…och så lite Majken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: