Midsommar på Lurudden

Leoni hade stora förväntningar på midsommarafton och har haft örnkoll på när den ska infalla. Vi skulle ju fira hos familjen Pålsson/Åkrok där kompisen Emma bor. Emmas mamma Pia är ju min absolut närmaste/äldsta kompis, vi kommer troligtvis se efter  varann på hemmet, det är inget jag undrar speciellt mycket över, det bara är så. Därför är det extra skoj att de leker så bra!

 Dagen till ära var det fler ungar i deras ålder där .  De klumpade ihop sig som en enhet, det var tre tjejer och en kille, och det var prinsesstema som gällde. För det mesta kunde man hitta dom på studsmattan, men även uppe i Emmas rum där de lekte med dockor. Lilla Emil gjorde sitt bästa att försöka få en dockhårtork till en jetplansmotor… 😆

Leoni började dagen i en somrigt fin klänning, men efter lunch hittade de Emmas prinsessklänningar som de inledde en storstilad entré med. De klänningarna satt på hela dagen och fick luras av med fula metoder när det var dags att åka hem!


Klädsel vid ankomstPrinsessentré och gruppbild

Efter sillunchen (sjuuuuukt god färskpotatis!) gick vi tvärs över vägen till dansbanan och klädde midsommarstången. Årets midsommarafton låg ju så sent, så de flesta blomster hade  blommat ut! Hade tagit med mig både snöre och sekatör, men nån krans blev det inte. Fast det kändes inte som hon saknade det så värst ändå. Vi kanske får till det vid nåt annat tillfälle?


Dansen har börjat!


Spelemännen på plats!

Ja, stången och dansen kom hon ju ihåg sen förra året, så det var in i ringen utan pardon! Hon och Emma dansade outtröttligt, sjöng och hoppade små grodor för allt vad dom var värda. Det var bara för mig och Pia att hänga med,  och de orkade hela vägen fram till raketen! Här är lite bilder och en fånig film… 🙄Prinsessor äter kakor och dricker saft

Efter dansen blev jag supergrundlurad. Tjejerna ville gå ner till stranden för att ”titta” och det ändrades till att vilja ”doppa fötterna” när vi kom ner. Strandbesöket slutade med att jag hade två helbadade och huttrande ungar på halsen, utan handduk!  Jag var helt säker på att de skulle springa upp från vattnet på tånaglarna efter att ha känt hur kallt det var, men jag misstog mig visst.  Det var väl halvpopulärt att handdukar inte bara materialiserade sig på beställning. De fick helt enkelt springa sig torra tills handdukarna kom…

Vi har i alla fall haft en jättefin midsommarafton! Vi har ätit jättegott, och det är alltid avslappnat och trevligt hos Pia och Pelle. Det är så skönt att få vara tillsammans med goda vänner, och alla känner varann på lite olika vis. Ungarna har lekt oavbrutet, och skillnaden från förra året är att Leoni är mycket mer självständig! Jag kunde lugnt och tillbakalutat sitta vid bordet och prata, och emellanåt slänga en blick mot studsmattan/lekstugan/rutschbanan. Och uppe vid midsommarstången seglade hon omkring i sin snövitsklänning på fotbollsplan och hade roligt,  eller så var hon på dansbanan eller vid gungorna och lekte. 

Framåt kvällen var det dags att åka hem till hundarna, mamma hade rastat  dom på tomten under dagen. De har naturligtvis haft en astråkig dag, men det händer verkligen inte ofta så det fick bli så idag. Nästa år kanske vi tar med oss husvagnen plus hela byket och gör Gabbi och Nollan sällskap? Jag vet en liten tjej som skulle tycka det var toppen i alla fall!

Vi ses!

Familjen Gustafsson

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: