Finväder!

Det har inte blivit mycket bloggande på sistone, har inte haft nåt att skriva om helt enkelt. Den ena dagen läggs till den andra, det är inte så mycket som händer i dagsläget.

Men helt plötsligt kommer den barnlediga helgen, och då är det fullt av roliga aktiviteter! Kände mig lite övergiven (jaja, kom med nåt nytt, va… 🙄 ) i fredags när Leoni åkte till sin pappa, så det passade ju bra!

I morse var det kallt och vackert väder, plus att mina nya kängor hade kommit och kunde invigas. De ska klara -40C, fast det hoppas jag  slippa få bekräftat ifall det funkar. Började dagen med en lång promenad,  kängorna var förvånansvärt lätta att gå i även fast de ser lite klumpiga ut!

Inga tecken på att tackla av!

Framåt lunch åkte vi upp till stallet för att träffa Anna och F-flickorna. Det var miljöträning på agendan för  lilla Flicka och vallning för stora Flaxa.  Så jäkla söt valp! Det blev inte mycket till problem alls med miljön, hon lekte fint med Dolfan och låg sen snällt i buren i sadelkammaren medan vi vallade.

Snälla var däremot inte våra tackor idag! Jag vet inte vad som flög i dom, men de vägrade i sten att gå ut genom grinden! Trots att Dolfan tagit ut dom otaliga gånger, blev det idag en för svår uppgift för honom.  De stod klistrade i en klunga upp mot väggen, och lyckades man flytta på dom fick man räkna med att bli nermörsad ifall man råkade stå i vägen. De gick allt annat än mot grinden, men till slut satte Flaxa punkt för dumheterna. Efter ett par rediga ryck i rynktråden och en titt med ödleögonen fick dom ge sig,  Flaxa skulle hellre dö än att retirera för en tacka!

Väl ute var de som vanligt igen, och vår 25:a är väldigt fin att valla i nu.  Dolfan gjorde en del bra saker, men han är lite omogen. Jag hittar inte riktigt knapparna på honom,  fast idag gjorde jag en egendomlig upptäckt.

När jag skickar höger eller vänster försöker jag använda en låg och lugn röst för att få lite smidiga igångsättningar. Vad som händer då, är att han (helt i motsats till min avsikt) far iväg för att sedan stanna och vända tillbaka till mig.

Men tar jag till dom bryska brösttonerna redan från början tar han cirkeln prickfritt! Jag kanske lägger för mycket vikt vid mitt tonläge, men det känns trevligare att slippa låta som en jäkla kommandora? Jag vill ju samarbeta, liksom.

Jag får kanske vänta med den utvärderingen tills vi kommer igång ordentligt till våren. Det blir svårt att komma nån vart med så här glesa träningstillfällen…

Jag är nöjd ändå, jag tycker han har fått ett mycket bättre tempo runt fåren.  Och jag borde försöka få till lite fler träningstillfällen, eller helt enkelt träna lite kravlöst tills våren kommer.  Jag kan ju inte förvänta mig att saker ska sitta, han är ju fortfarande i startgroparna.

Jag är ju i slag att se över min tillvaro, det finns en del tidstjuvar jag vill åtgärda, så jag får tid över till saker jag vill göra. Fast den här tiden på året är det tungt för de flesta, tänk vad saker man hinner med när kvällarna är långa och ljusa!

Hej hå, hej hå…

I kväll var jag bjuden på Multipartaj hemma hos EM och Simon. De firade en väldig massa saker, bland annat deras förlovning och EM:s födelsedag.  Där träffade jag flertalet agilitygalningar, så det blev självklart en del hundsnack. Men också lite vanligt prat smög sig in, det är skoj att träffa folk lite vid sidan av planen!

Tyvärr blev det inte så lång stund, för Mary höglöper.   Trots att hon fräser som en katt  kan jag inte lita på att de inte hittar på nåt. Så Dolfan  fick ligga i bilen under filtar och täcken men det var rätt kallt, så redan vid halv tolv var vi hemma igen.

Och i morgon ska jag och Katarina hämta hem två dräktiga tackor från Anna och Nalle. De har varit snälla och bytt ut våra surtanter mot två garanterat goda mammor.  De har lammat utan problem tidigare, så det känns skönt för oss nybörjare att starta med.  De ska lamma redan i mars, sååååå spännande ska det bli. Och gulligt såklart!  Men det lär ni bli varse om.  Oroa er inte… 🙄

Vi ses!

Familjen Gustafsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: