”Kyrkråttan” Gustafsson rapporterar…

…att nu finns det vatten! Igår kom det tre gubbar och kopplade in allt på ett par timmar. En ny och större hydrofor har kommit på plats, så nu belastas inte pumpen så hårt.

Liten blir stor

En smaskig räkning är att vänta, men det löser sig! Skönt att ha det fixat i alla fall, nu hoppas jag att vårt vattenliv kan flyta på smärtfritt. *vitsigt!*
Det funkade ju alldeles utmärkt tills pumpen pajade, så jag hoppas att allt är värmeskyddat som det ska.

Allt på plats!

I pumphuset är det i varmt i alla fall, och det är absolut viktigast. Fast tyvärr har nog mammas pelargoner frusit då dörren har stått öppen en hel del i -18C, de ser lite deppiga ut. Men vem vet, de kanske repar sig till våren?

Och då lagen om alltings jävlighet verkar råda började luftvärmepumpen krångla igår. Och vid en närmare titt upptäckte jag att hela uteaggregatet var en enda stor isklump! Så eftermiddagen gick åt till att plocka isär det och ta bort all is, så nu funkar den fint igen. Tur att jag upptäckte det i tid! Hade just varit snyggt om den hade pajat också?

Vi ses!

Familjen Gustafsson

Annonser

4 thoughts on “”Kyrkråttan” Gustafsson rapporterar…

  1. Hej hjärtat, skönt att allt fixat sig. Betr värmepumpen fick vi tips om härom dagen att man lyfter av locket på överdelen (ute alltså och efter att man stängt av först pumpen inne och sen elen till utepaketet)och sen häller hett vatten genom den… Vi har också problem med att isen växer till sig. vilket är naturligt och händer när det blir så här kallts fick vi till svar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: