Julafton del 2

Efter Kalle Anka åkte vi till mamma i Rosersberg för att öppna julklappar och äta middag.  ”Nån” hade ganska bra koll på vad som var på gång, hon var väldigt glad och uppspelt när vi åkte!

Förväntansfull!

Mamma och jag hade lyckats skrapa ihop ett skapligt berg av presenter, ändå kändes det ganska lagom. Vi kunde öppna en present i taget utan att det skulle ta hela kvällen, och när vi var klara var hon nöjd och glad, och satte sig glatt och åt middag med oss.

Färdig för uppgiften
Kollar vad mormor fick
Mormor har stickat i stickmaskinen!
Alltså kolla kartongen.  Klart jag trodde det var ett helt slott!
Min hög.
Understryker att jag inte klagar. Visar bara som jämförelse!

Limpans hög!

Själv fick jag betala ett högre pris än väntat för min present till Limpan, jag hade köpt ett sagoslott som hon hade önskat sig.  Jag trodde i min enfald att det bara var att ta ur kartongen och låta ungen börja leka. Det visade sig ligga i miljoner bitar, värre än Bigglesmodellerna minus hobbylimmet.

Morgonstund osv… 🙄

Detta var ett slott i klickmodell, med tillhörande klistermärken för brasor, tavlor, fönster och så vidare.  Fem påsar med smågrejor som skulle monteras ihop. En bruksanvisning i över trettio steg, även med ABC-anvisningar!

Jag började före frukost i morse och var inte klar förrän tre timmar senare, hungrig och på eländigt humör. Sista halvtimmen hade jag haft ”hjälp” av Leoni som gärna ville att det skulle bli klart.

Vart  nästan flintis på kuppen, men färdigt blev det!

Hon var jätteglad när jag var klar, fast när hon lekt en liten stund blev hon jättetrött. Noterade  att ungen såg lite hålögd ut, och efter det visade örontermometern på skapligt hög feber.

Vi fick alltså stanna hemma från pappa och Sussies traditionella lutfiskmiddag som vi brukar äta hos dom. Det var ju trist! Men vi får åka dit när Limpan är lite piggare, helt enkelt! Fast lite surt är det att missa farsans sås…

Vi ses!

Familjen Gustafsson

En tanke på “Julafton del 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: