Mer marktjat…

…och lite bilder!

Idag rörde jag ihop lite lunch till mig och Jeanette, och åkte upp till stallet. Där hukade vi oss över en satellitbild och kollade hur vi skulle kunna dela av kullen, så både får och hästar kan få skugga. Kullen är en gammal fårhage sen tidigare, staketet behöver lite uppfräschning men behöver inte bytas än på ett tag. Och det är verkligen en fin kulle med enar och rösen, och det fanns en naturlig avdelning i form av ett dike där vi ska dela av för hästarna!

Jeanette har också en gammal vattentank med drag som går att koppla på bilen. Den få vi använda om vi vill! Ska kolla inuti  den och se ifall den behövs målas  invändigt, och får man den att funka så rymmer den säkert nån kubik med vatten. Det är ju toppen då fårhagen ligger en bit ifrån stallet, och det går bara att köra på fältet då det är hårt. Så bara man får dit den fylld så klarar man sig ett bra tag!


Marken åt vänster med kullen till höger


Marken åt andra hållet. Den är lite längre, cirka 500 meter utmed sidan!


Kullen!

Har kollat lite på uteboxarna, och om man hänger köldgardiner i dörrhålet ska det nog bli bra. Dessutom finns det ett litet utrymme mitt emot, där det går att ha lammande tackor ifall det behövs. Jag gissar att det kommer bli till att köpa in några dräktiga tackor och hoppas på lite återväxt i lammen. Det är näst intill omöjligt att få tag på tomma tackor på vårkanten.


En sån här att lägga foder inne i uteboxarna?

Vi ses!


Familjen Gustafsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: