Fårmarker

Idag ringde Jeanette, vi har ju smitt lite planer i all hemlighet. Och nu öppnade hon samtalet med att säga åt mig att skaffa får, för nu var det klart!

18 hektar öppen och fin mark, precis bakom stallet där Bosse bor.  Och fåren kan bo i uteboxarna på vintern som är i anslutning till baksidan. Där har de till och med en liten plätt så de kan vara utomhus om de vill!
Vi ska växelbeta med hästarna på marken, men även sätta upp en 25:a och en fålla på nåt bra ställe. Sen har vi ju tillgång till fikarummet som har toa och kök, så om man vill går det att ta dit en instruktör och ordna kurs eller nåt! Om inte annat för att finansiera vintermaten och det lilla arrendet? Idéerna är ännu bara på kläckningsstadiet…

Detta kommer att bli ett fårkollektiv som tidigare, och än så länge är vi tre eller fyra stycken. Vi söker nog några till, det gäller bara att hitta bra folk. För det är otroligt bekvämt att ha får tillsammans, det är skönt att dela ansvaret och kunna hjälpas åt med de tunga sakerna. Lite roligare också! Plus att det blir väldigt ekonomiskt, det blir aldrig några större summor när man delar.
Och idag slog jag till och bokade färjan till Gotland! För om vi åker måndag-måndag blir det ett helt annat pris, biljetten tur och retur med husvagnen kostade runt 1300 spänn! Och jag funderar på att lämna Limpan hemma, om jag slipper betala hennes biljett så blev det hela 28 kronor billigare…


En dag på jobbet…


Med en transponder runt halsen får kalven tillgång till sin extramamma!

Vi ses!

Familjen Gustafsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: