Kort huliganrapport

Ett fåfängt försök att gå ner till två mål om dagen fick hastigt avbrytas för att återgå till de normala tre. Dolph är ju till vardags en ”inhalerare” av mat, men då lunchen drogs in blev han helt omöjlig att ha att göra med! Han begav sig ut på plundrings- och rövarstråt, var uppe på bänkar och bord i desperat jakt på mat! I brist på annat så knaprade han på allt löst han lyckades få tag på, ätbart eller inte. Närhelst man tittade åt hans håll tuggade han på något. Jag var sekunder ifrån att mista förståndet!

Så nu får han lunch igen, och har nu återgått till att bara äta bajs i alla dess former. Detta inkluderar även radar på dasspapper ute i skogen. Har jag tur har nån jägare  bara snytit sig litegrann, och inte använt det till…
Ja, ni vet!

Jag har också börjat med ”stanna”-kommandot,  tror inte jag kommer använda ”ligg” som stopp. Han verkar inte se det som naturligt att lägga sig såsom Mary, det känns bara som en onödig konflikt att framhäva att han ska ligga ner?  Han är väldigt lätt att träna, och då jag tränar när de andra hundarna är runt omkring håller han fokus riktigt bra! Framför allt beror det nog på korven, men jag ska börja ta med en kamptrasa då jag märkt att han blir väldigt glad och uppskojad av att få klapp och beröm! Det blir nämligen gärna att han hänger i mina kläder, och det är ju inte så trevligt. Men jag tycker det känns galet att först berömma för en sak för att sekunden senare korrigera nåt annat.
Tar nog ”klädhängaren” separat! 
Men han börjar verkligen få stil när han snitsar runt i skogen! Han ser fortfarande ut som han är på vattengympa, men det börjar släppa mer och mer. Och snabb börjar han bli! Snart är han ikapp Mary som gärna agerar hare, men han är lite klumpig i vändningarna.
Ååååååh, vad jag vill ha får nu! Skulle vara så kul att åka och mikroträna lite då och då! Det känns som att han behöver mer och mer stimulans, och det optimala skulle ju vara att träna lydnaden varvat med fårträffar.
Jaja, jag får ge mig till tåls!


Huligan i viloläge

Vi ses!

Familjen Gustafsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: